#2.0 CLEANFACE BOX

#2.0 CLEANFACE BOX

 

Een nieuwe maand, een nieuwe STARTBOX.

Alles draait rond bewustwording. Weet wat je smeert en wat je weggooit!

Op je gelaat, op je lichaam. En zijn de tools die je hiervoor gebruikt milieuvriendelijk?

We maken ons drukker om wat we eten, waarom niet starten met ons druk te maken met wat we op ons lichaam smeren?

1. GEZICHTSVERZORGING

Ben je al eens nagegaan wat er allemaal in je gezichtsverzorgingsproducten zit? Het lijkt waarschijnlijk allemaal Chinees. Voor mij was het eerst ook zo. Na heel wat opzoekwerk, weet ik wat er vooral NIET moet inzitten! Ik deel het graag met jullie!

NIET

 • Minerale olie/paraffine/paraffinum/paraffinum liquidum: dit type vet sluit je huid af en verstoort de balans van je huid. Je huid wordt er droog en trekkerig van, waardoor je er toe neigt steeds meer te willen smeren. Dit noemen ze een 'paraffineverslaving'. Minerale olie klinkt gezond, maar dit is een derivaat van petroleum.
 • Parabenen of phenoxyethanol: deze conserveringsmiddelen hebben een negatief effect op je lichaam. Parabenen hebben een hormoonverstorende werking en phenoxyethanol is een stof waar steeds meer mensen allergisch op reageren.

 • Poly ethyleen glycol: afkorting PEG wordt gebruikt gevolgd door een nummer. Deze emulsifier heeft een uitdrogend effect op de huid, en bij de productie van deze stof komen ook ongezonde bijstoffen vrij (dioxane).

 • Poleyethuleen (PE), Polypropyleen (PP), Polyethyleentereftalaat (PET) en nylon: deze microplastics worden toegevoegd om crèmes uitsmeerbaar te maken en zorgen dus voor een aangenamen textuur.  Maar zit dus boordevol plastic!

 • Synthetische parfums: Parfumresten blijven achter in de bovenste lagen van de huid. Geurstoffen uit de natuur en uit botanicals is een gezonder alternatief.

We gaan even dieper in op de MICROPLASTICS!
Microplastics of beter gezegd Microbeads in cosmetica. Deze minuscule plasticdeeltjes komen specifiek voor in schoonheidsverzorging. In tandpasta, scrubs en douchegels. Ze hebben een reinigende functie, maar zijn erg schadelijk voor het milieu. Ze zijn bijna niet te zien met het blote oog en vergaan niet, waardoor ze dus blijvend vervuilend zijn. Ze worden ook niet gefilterd in zuiveringsstations. Ze komen in je afvoer terecht, gaan het rioolwater in, uiteindelijk in de zee (in de maag van de vissen) of drinkwater en zo dus terecht in je eigen maag! Ook velden pompen water uit de zee en rivieren om hun akkers te sproeien....

 

2. VEGAN & CRUELTY FREE

Kort door de bocht, maar heel simpel uitgelegd. Veganistische producten bevatten geen dierlijke ingrediënten. Maar het betekent niet dat een vegan product altijd natuurlijk, biologisch of groen is. Of niet getest is op dieren.

Wanneer weet je of je skincare nu echt dierproefvrij, 100% plantaardig en vegan is? Ga op zoek naar keurmerken en lees je ingrediëntenlijst!

Niet van alle ingrediënten is het direct duidelijk of deze van dierlijke oorsprong zijn. De belangrijkste om op te letten wanneer je op zoek gaat naar ‘verborgen’ dierlijke producten zijn:

 • Karmijn (een rode kleurstof gemaakt van luizen)
 • Keratine
 • Collageen
 • Zijde
 • Elastin
 • Lanoline ofwel wolvet

 

3. JE TOOLS

Gebruik jij een wattenschijfje, een douchepuff?

Met welke tools ga jij aan het werk 's morgen en 's avond voor het reinigingsritueel? Ik heb jaar en dag een wattenschijfje gebruikt, 2 morgens en 2 avonds en een stuk of 8 als ik mijn nagellak wil verwijderen.

Deze belanden in je restafval. Reken maar uit hoeveel je op een jaar weggooit!

En dit kan heel eenvoudig op een andere manier!

Met herbruikbare wattenschijfjes zet je een stap richting een duurzamere levensstijl! Gewoon wassen in je waszakje en klaar om opnieuw te gebruiken.

En dan die plastic sponsjes en leuke kleurrijke douchepuffs in je bad en douche. Plastic deeltjes lossen bij elke beurt en belanden in je afvoer. En BTW het is algemeen geweten dat zo'n spons en douchepuff onhygiënisch is. Vol bacteriën die achterblijven na het scrubben. Zelfs na het grondig uitspoelen, blijven er restjes achter. Ofwel reinig je ze grondig en laat je ze goed uitdrogen, ofwel kies je resoluut voor een milieuvriendelijker alternatief!! Wij kiezen voor het laatste.

 

We willen jullie niet afschrikken, enkel bewust maken. Gooi je producten nu niet meteen weg. Dat is niet de bedoeling. Maar neem het mee en zodra je klaar bent voor iets nieuws, kies dan bewust voor een duurzamer alternatief.

 

Ben je klaar om NU al te starten?

We stelden een STARTBOX voor je samen!

#2.0 CLEANFACE BOX

Clean, vegan, cruelty vrije gezichtsverzorging voor je dagdagelijks reinigingsritueel. Een reinigingsmelk en micellar water. Daarna een hydraterende crème of serum. De herbruikbare wattenschijfjes zijn een duurzaam alternatief voor je gewone watjes en met de konjacspons masseer je de reinigingsmelk in of je gebruikt hem als lichte scrub om dode huidcellen te verwijderen.

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing