De BMW ruilde ik in voor een bakfiets

De BMW ruilde ik in voor een bakfiets

 

Als jonge startup is het niet gemakkelijk, maar dit is het risico dat ik genomen heb. Ik had een mooie, goed betaalde job als officemanager in de IT-wereld. Een BMW onder mijn gat en alle voordelen die je maar kon bedenken.

Bye bye BMW


Maar ik ruilde alles in voor een bakfiets, een eigen gsm abonnement dat ik elke maand vergeet te betalen, en op het einde van elke maand zitten we even krap. Het is een keuze die ik bewust heb gemaakt.

Het heeft lang geduurd, die keuze om alles wat ik had op te geven en in te ruilen voor het onbekende. Vele discussies aan de tafel met mijn man Pieter, berekeningen hoe we het met enkel zijn loon gaan redden. Waar kunnen we besparen en wat kunnen we wel nog sparen en dat met het hoogste rendement?

Mijn besparingen

1. mijn kledingbudget ging radicaal naar beneden. Ik maakte de keuze om fast fashion gedag te zeggen en mijn garderobe een nieuw leven in te blazen, door nieuwe combinaties uit te proberen, oude kledij te laten herstellen en te gaan leuren in de kast van mijn zus. En als ik een nieuw stuk zou kopen dan koos ik heel bewust voor duurzame materialen. Ook voor de kids nam ik duurzame keuzes, ik koop voornamelijk tweedehands of krijg kleertjes gedoneerd door mijn zus. En als ik nieuwe dingen koop dan is het ofwel met grote solden van een duurzaam merk of koop ik lokaal bij andere jonge startups.

2. We zijn grote fan van verre reizen maken en ik ben een luxebeest op dat vlak, echter mooie hotelkamers waren uit den boze. En de lockdown zorgde ervoor dat verre reizen niet meer mogelijk waren. Wat ook weer goed is voor onze ecologische voetafdruk. De komende 2-3 jaren gaan we kamperen. We investeren in degelijk, duurzaam kampeermateriaal en kamperen in Oostenrijk of in eigen land.

3. We keken onze andere kosten na. Welke verzekeringen lopen er en zijn deze wel echt nodig? Brengt ons spaargeld wel iets op en hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit begint op te brengen. Duurzaam beleggen bleek de boodschap!

4. In plaats van mijn droom lounge tuinset te kopen, kozen we voor een palletbank. Pieter knutselde die ineen en bespaarden zo heel wat centjes. Ook onze speeltuinset kochten we tweedehands en bespaarden zo 1000 euro!

5. We gaan graag uiteten, altijd gedaan en hierop besparen leek ons moeilijk. Nu nog steeds is dit onze allergrootste kost. Zelfs nu dat uiteten niet meer mogelijk is, halen we geregeld maaltijden af. En we kiezen nog zeer bewust voor bio groenten en fruit.  Hierop besparen is ons niet gelukt. Echter de lockdown zorgt ervoor dat onze kost voor een babysit volledig verdwenen is. ;-)

6. Het grote voordeel van een shop is dat alles wat we verkopen door ons getest moet worden en wat we selecteren staan we voor de volle 100% achter! Ik koop dus in mijn eigen winkel. En dat bespaart dus ook wel wat. Ik ben mijn beste klant.

 

Zes maanden later

4 september was mijn laatste dag als werknemer en ruilde al mijn voordelen in voor het onzekere bestaan als zelfstandige. Ik had een plan. En samen met mijn zus aan de koffietafel kwamen de mooiste ideeën tot werkelijkheid. 

Ondertussen zijn we zes maanden later en de webshop is nu 4 maanden live.

We maken de balans even op:

Stilletjes aan bouwen we een community op. We hebben vaste klanten en we weten ondertussen welke producten bestsellers zijn. Hierop zetten we verder in en we werken onze STARTBOXEN verder uit. 

Er is nood aan begeleiding en ondersteuning. Het is heel opvallend dat jullie stappen willen zetten en wij willen jullie hierbij helpen.

Voor jullie opgelijst - onze MUSTHAVES voor een duurzame levensstijl!

  1. Herbruikbare thermosbeker (bestseller uit STARTBOX #1.0)
  2. Herbruikbare wattenschijfjes (bestseller uit STARTBOX #2.0)
  3. Shampoo- en conditionerbar (bestseller uit STARTBOX #3.0)
  4. BINNENKORT (kleine hint, het heeft met wassen te maken ;-) )

 

Hebben jullie de musthaves al in jullie bezit?  Dat is SUPER!

We zijn heel benieuwd naar jullie reacties en lezen heel graag jullie reviews. Op onze website kunnen jullie per product een review nalaten.

Een review = 2 euro!! *
Indien jullie ook nog een google review schrijven dan is de korting net iets hoger. Dit kan hier

 

Het belang van een goede review op een webshop?

Vermits we nog startende zijn en nog geen merkbekendheid hebben opgebouwd, vertrouwen mensen op reviews die anderen kopers nalaten. Hoe meer positieve reviews, hoe sneller de klant bereid is te kopen. We weten van heel veel klanten dat ze super tevreden zijn, echter een review hebben we nog niet van hen verzameld. Met deze actie hopen we jullie te  overtuigen om te beginnen schrijven ;-) DOEN JULLIE MEE?

* slechts 1 korting per gebruiker, anders zijn we snel bankroet ;-)
Een kortingscode van 2 euro ontvang je per mail. Deze kan gebruikt worden bij je volgende bestelling.
 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing