Løv | Elly kiest resoluut voor groen!

Løv | Elly kiest resoluut voor groen!

 

Duurzame verpakkingen vinden is niet altijd gemakkelijk of goedkoop. Gelukkig spelen de meeste verpakkingsproducenten tegenwoordig vaker in op de stijgende vraag naar milieuvriendelijke verpakkingen.

Bij Løv I Elly gaan we resoluut voor duurzaamheid in onze verpakkingen.

Zo doen we dat:

1. We selecteren onze leveranciers met zorg uit. 

Achter elk product dat we selecteren zit een verhaal. Een duurzaam verhaal. Niet elke leverancier staat even ver in dit verhaal, maar allemaal zijn ze hier bewust mee bezig. Soms zijn ze gelimiteerd omwille van hygiënevoorschriften bijvoorbeeld en gebruiken toch nog plastic verpakkingen. We zijn er zeker van dat ze op lange termijn een ander alternatief kunnen aanbieden. In afwachting hiervan besloten we toch om sommige leveranciers wel in ons assortiment op te nemen, voornamelijk omdat het verhaal achter hun product en de eigenschappen die het product bezit gewoon de moeite waard zijn. Dus "excuse us", dat niet alles even plasticvrij is. 

2. Verpakkingen van onze leveranciers worden hergebruikt.

Alle dozen worden hergebruikt. Voor grote bestellingen (yes please!) gebruiken we deze dozen opnieuw. De kleinere boxen gebruiken we voor onze refillers. Papieren opvulmateriaal gebruiken we met veel plezier opnieuw en dat zal je geregeld in onze startboxen terugvinden. Ons kleurrijk tissuepapier dat in je startbox zit, zal geregeld afgewisseld worden door een ander papiertje dat we zelf ontvangen hebben. 

3. Startboxen en giftboxen

Om onze boxen zo mooi mogelijk te presenteren hebben we gekozen voor duurzame materialen. Papieren tape ipv plastic tape. Papieren stickers. Papieren opvulmateriaal. Onze boxen zijn 100% recycleerbaar. En daar zijn we fier op!

4. Bedankkaartjes

Hier hebben we veel aandacht aan besteed. En daar schrijf ik binnenkort een volledige post over.

Weet je dat je op stropapier en zelfs kiwipapier kan printen. We hebben bewust gekozen om gerecycleerd papier te gebruiken voor alle onze prints. 

Niet alleen het papier, maar ook de inkt is duurzaam. Alle inkten zijn risoinkt.  Riso-inkt is niet zoals klassieke toners. Het is visceuze, zeefdrukachtige inkt. Het is inkt op rijstoliebasis. Dat maakt dat risoprints er helemaal anders uitzien dan een gewone laser- of inktjet print. Iedere kleurlaag wordt afzonderlijk gedrukt. 

Deze techniek maakt ons bedankkaartje heel uniek en duurzaam. Zo willen we het graag. Weldra een blogpost over het hele proces van duurzaam drukken @boekenbergdruk.

5. Mix box

Naast startboxen en giftboxen kan je favoriete producten ook nabestellen. We bundelen graag je producten in één doos in plaats van ze elk afzonderlijk te verzenden. Denk even na of je misschien iemand een geschenkje kan geven en bestel een artikel meer in je doos. Of koop in bulk als je weet dat je de zeep elke maand nodig hebt. Zo wordt je verzending weer iets groener en je verzendkosten ook lager...

En nu jij! :-)

 

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing