Duurzame verpakking

Duurzame verpakking

En welke stappen zetten wij? 

Wij kiezen resoluut voor duurzame verpakking!

Gemakkelijk is het niet. Gelukkig spelen de meeste verpakkingsproducten handig in op de stijgende vraag naar milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen.

Maar het is alvast niet goedkoper....

Zo doen wij het!

Waarom Løv | Elly kiest voor duurzame verpakking? En hoe pakken we dit aan?

1. We selecteren onze leveranciers met zorg uit. 

Achter elk product dat we selecteren zit een verhaal. Een duurzaam verhaal. Niet elke leverancier staat even ver in dit verhaal. Maar de meerderheid is wel bewust en doet er alles aan om dit thema meer onder de loep te nemen.  Sommige ( vooral de voedselindustrie) is gelimiteerd en dient de hygiënevoorschriften en regels na te leven. We zijn overtuigd dat ze 'in the long run' een ander alternatief kunnen aanbieden. In afwachting hiervan hebben we besloten ze wel in ons assortiment op te nemen, voornamelijk omdat het verhaal achter hun product en de eigenschappen die het product bezit gewoon de moeite waard zijn.  Dus onze excuses dat niet alles even plasticvrij is. 

2. Verpakkingen van onze leveranciers wordt hergebruikt.

Waarom hergebruiken wij de dozen en verpakkingsmateriaal van onze leveranciers? Voor grote bestellingen (yes please!) gebruiken we deze. De kleinere boxen gebruiken we voor onze mixboxen. Papieren opvulmateriaal gebruiken we met veel plezier opnieuw en zal je geregeld in onze startboxen terugvinden. Ons kleurrijk tissue papier in je startbox zal geregeld afgewisseld worden met een andere dat we zelf ontvangen hebben. 

3. Start boxen en gift boxen

Om onze boxen zo mooi mogelijk te maken hebben we gekozen voor duurzame materialen. Papieren tape ipv plastic tape. Papieren stickers. Papieren opvulmateriaal. Onze boxen zijn 100% recycleerbaar. En daar zijn we hier fier op!

4. Bedankkaartjes

Hier hebben we veel aandacht aan besteed. 

Weet je dat je op stropapier, en zelfs kiwi papier kan printen. We hebben bewust gekozen om enkel gerecycleerd papier te gebruiken voor alle onze prints. 

Niet alleen het papier, maar ook de inkt is duurzaam. Alle inkten zijn risoinkt.  Riso-inkt is niet zoals klassieke toners. Het is visceuze, zeefdrukachtige inkt. Het is inkt op rijstoliebasis. Dat maakt dat risoprints er helemaal anders uitzien dan een gewone laser- of inktjet print. Iedere kleurlaag wordt afzonderlijk gedrukt. 

Deze techniek maakt ons bedankkaartje heel uniek en duurzaam. Zo willen we het graag.

5. Mix boxen

Naast start boxen en gift boxen kan je favoriete producten ook nabestellen. We bundelen graag je producten in één doos in plaats van ze elk afzonderlijk te verzenden. Denk even na of je misschien iemand een geschenkje kan geven en bestel een artikel meer in je doos. Of koop in bulk als je weet dat je de zeep elke maand nodig hebt. Zo wordt je verzending weer iets groener en je verzendkosten ook lager...

En nu jij!

Let's do this!

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing