Duurzame verpakking in cosmetica

duurzame verpakking cosmetica

 

 

Duurzame verpakking in cosmetica

 

Ben je het ook beu? Als die plastic potjes in je badkamerkastje?

Wij alvast wel. We proberen stelselmatig ons plastic verbruik in onze badkamer te beperken door bewuster te consumeren.

 

 

 

Likami (BE)

 

 

Likami producten worden met respect verpakt in 100% recycleerbare violetglazen flessen en potten. Deze hoogwaardige, duurzame verpakking is niet alleen goed voor het milieu, het behoudt ook het leven en de energie van de geconcentreerde botanische formuleringen. Het violette glas werkt als een soort natuurlijke filter waardoor alleen het onzichtbare ultraviolette licht, het zichtbare violette licht en infrarood licht wordt doorgelaten en zo de inhoud optimaal beschermd. Gelijktijdig wordt het zichtbare licht van de zon geblokkeerd.

De eco-vriendelijke Likami verzorgingsproducten zijn allemaal gemaakt met bioactieve, natuurlijke, biologische en ethisch geproduceerde ingrediënten.
Likami respecteert dieren en als zodanig, zijn er geen producten of product ingrediënten getest op dieren.

 

Klinkt goed, niet! Toen we in juni het basisassortiment van Likami mochten uittesten, waren we meteen verkocht. Het duurde nog enkele maanden vooraleer we definitief onze go konden doorgeven, maar in december stond een deel van hun prachtig assortiment online in onze shop. En more to follow!

 

Wat zijn onze favorieten?

 

Zonder twijfel! De facial care kit: een 4 stappen plan waarmee je heel gemakkelijk aan de slag bent met een basis reinigings en verzorgende routine.

 

Extra leuk aan Likami?

  1. Belgisch!

  2. Niets wordt verpakt in doosjes, de bijsluiters zijn verwerkt in het etiket rond het flesje, super origineel, super duurzaam!

Likami facial care kit

 

Evolve beauty (UK)

 

 

EVOLVE ORGANIC BEAUTY is een award winning (in totaal hebben ze de laatste jaren 29 awards gewonnen!) organic skincare merk, met liefde en volledig artisanaal gemaakt in Engeland, veganistisch, milieuvriendelijk geproduceerd en nooit getest op dieren.

 

Evolve Beauty is gecertificeerd 'PLASTIC NEGATIVE!

 

Dit betekent dat zij dubbel zo veel plastic uit het milieu halen, dan de hoeveelheid plastic ze op de markt brengen. Grotendeels van hun producten worden verpakt in glazen potjes, de plastic flessen werden op hun beurt reeds gerecycleerd en kunnen opnieuw gerecycleerd worden. Enkel de pompjes kunnen op dit moment nog niet gerecycleerd worden. Aan dit probleem wordt hard gewerkt en ze zijn volop bezig om dit probleem aan te pakken door nieuwe technologieën toe te passen.

 

Ze ondersteunen het fonds REPURPOSE GLOBAL waarbij ze actief doneren om plastic uit het milieu te halen. Door de producten van Evolve te verkiezen boven andere, draag je actief bij tot dit fonds.

 

Meer info via deze link!

 

https://www.evolvebeauty.co.uk/pages/plastic-negative

 

Onze favoriet?

De micellic cleanser!

 

 

Evolve beauty miscelic cleanser

 

Flow Cosmetics

 

Dit Fins cosmetica merk is gewoon top! Ik kan het niet anders omschrijven. Ze maken de producten zelf, in een kleine fabriek in Finland. De oprichtster is begonnen met de gedachte dat, wat we op onze huid smeren ook eetbaar moet zijn. Ze werkte destijds als kapster en vroeg zich af waarom we zoveel schadelijke stoffen gebruiken. Dit is haar uiteraard steeds tegen gaan staan en in 2004 was FLOW Cosmetics geboren. Natuurlijke verzorgingsproducten geïnspireerd door de prachtige, Finse natuur.

 

De verpakkingen bij FLOW zijn gemaakt van glas, metaal en karton. Zo is het goed en makkelijk recyclebaar. Maar, het maakt de meeste verpakkingen ook heel geschikt voor hergebruik.

De metalen verpakking van de body lotion Marigold en Hemp is zo eenvoudig om te hergebruiken. Om bijvoorbeeld zelf een DIY lotion, butter of crème te maken en je iets zoekt om het in te bewaren. Het is namelijk makkelijk om weer helemaal schoon te krijgen en laat zich steeds weer goed openen en sluiten.

 

Ook de glazen potten van de scrubs zijn makkelijk schoon te maken en ja kan deze voor talrijke dingen hergebruiken.

 

Onze favoriet?

Definitely de scrub!! Iets duurder, maar dat is het helemaal waard!

 

 

 

 Probeer het nu uit en je zal versteld staan!

Meer informatie

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing