Koffie on the go!

herbruikbare koffiebeker van circular cup

 

Vaak ga ik over de middag even gaan wandelen. Een frisse neus ophalen en enkele stappen aan mijn ingebeelde stappenteller toevoegen.

Ik beeld me dan in wat er achter alle deuren afspeelt. Hoe de huizen er van binnen uit zien.

En wat er gekookt wordt in de keuken.

Soms ruik ik de lekkerste geuren en vraag me af welke kruiden er gebruikt worden. Uiteindelijk passeer ik dan mijn favoriete koffiebar en kan ik me een beetje opwarmen met een lekker latte.

 

Tijdens mijn jaren in Australië leerde ik koffie in al zijn smaken en geuren kennen. Ik kan persoonlijk niet zo goed tegen cafeïne, maar dat hield me niet tegen om alle soorten variaties uit te proberen. Latte, macchiato, americano, cappuccino met hazelnoot, vanille en nog veel meer.

Een cappuccino met opgeschuimde soyamelk en een beetje kaneel werd uiteindelijk mijn favoriet. Mijn kopje stond standaard klaar elke donderdagvoormiddag 10u in mijn favoriete koffiebar in Adelaide.

 

Ook daar leerde ik de herbruikbare koffiebeker kennen. Op de toonbank kon je kiezen uit een groot assortiment van formaten, kleuren en materialen. En ik merkte op dat bijna de helft van de bezoekers over een eigen beker bezat. Het was zelf hip!

 

Snel testte ik enkele herbruikbare bekers uit en lette op volgende zaken.

1. handig in de hand

2. mag niet lekken in mijn handtas

3. moet er mooi uit zien

4. gemakkelijk te reinigen

5. drinkt vlot

 

Samen met de hoeveelheid koffies die er dagelijks in koffiebars en tankstations gedronken wordt, groeit evenredig de berg bekers, de plastic deksels en de roerstaafjes. Deze belanden zonder pardon in de vuilbak.

Er wordt nog te weinig stilgestaan dat de standaard koffiebeker vaak niet gerecycleerd wordt. En dit dus bij het restafval terecht komt.

 

De oplossing is simpel.

 

Koop éénmalig een herbruikbare thermos aan en je gebruikt deze elke keer opnieuw. Voila! 

Heel veel koffiebars in Deurne-Zuid zien je zelfs graag komen en belonen je met een korting!

 

Ik ging onlangs naar @CaféJosee en kreeg 20 cent korting en een extra glimlach.

 

Wel daar wordt ik eens gelukkig van! En mijn wandelcompagnon Lies en Anke bestelden de week erop ook een herbruikbare thermosmug op onze webwinkel!

 

Dubbel prijs!

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing