Elly: En welke stappen zetten wij?

Elly: En welke stappen zetten wij?

 

Allemaal goed en wel... Maar wat doen wij?

Met Løv Elly willen mijn zus en ik je overtuigen en stimuleren om even naast het gangbare pad te lopen. Nieuwe routines aan te leren en je te stimuleren om alternatieven uit te proberen. 

Hoe doen we dit?

Met een START BOX nemen we je stap voor stap, thema per thema, jouw routines onder de loep. Hoe kunnen we het anders proberen, hoe kunnen we je overtuigen om meer duurzame producten te verkiezen boven de gangbare, niet duurzame?

Ik ben al jaren overtuigd dat onze huidige consumptiemaatschappij niet juist is. Er schort iets fundamenteel en het frustreert me enorm dat velen zich hier niet van bewust zijn. Met mijn welbekende enthousiasme verkondigde ik dan ook aan iedereen in mijn omgeving dat verandering noodzakelijk is en dat we niet mogen wachten tot ze 'van bovenaf' meer duurzame beslissingen nemen. Burst your bubble, dat was mijn motto. Maar ik kreeg amper gehoor. Mijn partner was mee, hij werkt namelijk in renewable energy, dus ik had geluk dat ik niet tegen een steen aan het praten was.

Ik kreeg de raad om mij meer te omringen met gelijkgestemden. En dat deed ik ook. Maar ook hier botste ik soms op kritiek. Je wordt al snel als 'geitenwollensok' benoemd. En dat ben ik niet! Laat ons duidelijk zijn. Ik ben niet perfect, zeker niet als het om duurzaamheid draait. Nee, ik ben me bewust en probeer zoveel mogelijk alternatieven uit. En ik weet dat het een proces is dat wat langer duurt. Als je van dag op dag beslist om 100% zero waste te consumeren, ja ... je houdt het niet lang vol. 

Zo begon ik eraan...

Ik besloot 7 jaar geleden geen vlees en vis te eten. Niet alleen om het dierenleed. Echter voornamelijk voor de belasting van de productie op ons klimaat. En eerlijk gezegd, vis vind ik niet lekker, dus moeilijk was de keuze niet.

Stilletjes aan verdiepte ik me in de kwaliteit van onze groentjes. Ik koos ervoor om te weten waar mijn groenten en fruit vandaan komen. Ik maakte de switch naar bio. Het overgrote deel van mijn groenten, oogst ik in de plukboerderij hier in de buurt. 

Ik verhuisde naar Australië en werd me daar nog meer bewust over hoe het anders kan. Hun recyclagebeleid is veel strenger dan hier. Ik had ook tijd en richtte me op "hoe nog meer plastic te vermijden". Niet gemakkelijk! Ik koop zoveel mogelijk in bulk en als ik iets zelf kan maken, dan probeer ik het ook. 

Maar eerlijk gezegd, de plastic industrie is niet te stoppen, er moet van bovenaf beslist worden. In tussentijd doe ik wat ik kan en probeer ik anderen te overtuigen om de gemakkelijkste switches te maken.

Deze kleine veranderingen naar duurzamere alternatieven lichten we uit in een START BOX. Welke eerst stappen kan je nemen? Wen er aan en probeer er, op eigen tempo, nieuwe uit. En hopelijk tegen dan volgt de industrie... 

Lees het verhaal van mijn zus Leen

Zij speelt een belangrijke rol om de switch naar een duurzamere levensstijl gemakkelijker te maken. Want, zoals gezegd, de switch zetten lijkt me alleen gemakkelijk als we de 'geitenwollensok stempel' vergeten. 

 

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing