Een gezonde snack voor je kind?

Een gezonde snack voor je kind?

 

Toen ik kind was, kregen wij na ons avondeten een dessertje. Dit varieerde van een cha-cha, een centwafer of een chocomoussje van de Aldi (want die waren overheerlijk!).

Als ik hier nu op terugkijk, dan kregen wij eigenlijk ongelooflijk veel suiker binnen. Gelukkig kwam ik als kind niet snel bij en hadden we heel veel beweging, waardoor de suikers niet aan ons kleine lichaam bleef plakken. Maar ik kan me inbeelden dat dit niet bij iedereen zo was.

Ik geniet graag van een lekkere wafel of een stuk chocolade. Echter weet ik dat dit niet gezond is en probeer mijn suikerinname te beperken.

Ook naar mijn kinderen toe ben ik van in het begin heel strikt geweest. Gezondere alternatieven voor snacks, pure chocolade in plaats van de melkchocolade. Snoep enkel in het weekend. Idem met chips.

En die dessertjes na het avondeten? Daar heb ik geen gewoonte van gemaakt. Dit gebeurt eigenlijk zelden. Tenzij eens een stukje pure chocolade.

Maar wat geef je ze in de plaats dan? Die vraag wordt me vaak gesteld.

In Australië heb ik heel wat recepten voor het perfecte bananenbrood uitgetest. Ik vervang dan de kristalsuiker door kokosbloemsuiker. Ik vind persoonlijk bananenbrood het beste alternatief! Onlangs leerde ik van mijn Nederlandse collega kwarkbrood kennen. Ook kwarkbrood is super lekker, geen toegevoegde suikers, gewoon puur! Enkel natuurlijke suikers door de toevoeging van appelen en rozijnen.En in het weekend doen we dan eens zot en dan maak ik de oliebollen variant. Ik strooi er dan wat poedersuiker over en dan is het feest!

Een ander gezond alternatief dat ik in Adelaide heb ontdekt zijn de power bliss balls. Lekkere dadelballetjes vol energie! Geen toegevoegde suikers, alleen maar natuurlijke suikers van dadels, rozijnen, appels, abrikozen. Gerold in pistachenoten, pinda's, pecannoten of kokosrasp. Heerlijk, maar ook hier. Een bom vol goede calorieën, dus wederom met mate te eten!

Het is niet gemakkelijk om je kind tevreden te houden met gezonde alternatieven. Maar ik probeer het, ik faal geregeld en soms geef ik ze ook wat nic nacs en een wafeltje mee naar school. Echter die mars, snickers, twix en andere, dat komt hier niet in huis!!

Graag het recept voor de heerlijke oliebollen?

Bekijk dan snel mijn volgende blog!

 

Smakelijk!

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing