Een duwtje in de rug

Een duwtje in de rug

 

Het wijzende, afkeurende vingertje

'Een oudere zus die niet alleen hoog sensitief, kritisch en een alziend oog heeft. Steeds opnieuw probeert te overtuigen, aan te moedigen en te inspireren om bepaalde zaken vanuit een ander perspectief te bekijken.'  Best vermoeiend lijkt me! - Leen (Løv)

'Ellen heeft gewoon alles gezien, en ik weet dat ze een mening heeft over hoe ik bepaalde zaken doe en aanpak. Zoals fast fashion, koken op 90 graden, plastic verpakkingen, en ga maar door... Soms verzwijg ik wel iets, want ik weet dat ik het anders mag horen. Ik voel me dan schuldig en voel het wijzende vingertje al aankomen. 

Enthousiasme werkt aanstekelijk

Vroeger had ik oogkleppen op en dacht er (eerlijk gezegd) niet over na. Ik deed gewoon mijn ding, zoals ik het gewoon was en had niet meteen de intentie om dit te veranderen. 

Maar over de jaren heen, merkte ik een verandering op bij mijn zus. Hoe afkeurend en vingerwijzend ze was vóór haar vertrek naar Australië, hoe relaxter en mildzamer ze terugkwam. Ze keurde mijn gewoontes niet meer af, maar luisterde en had begrip voor mijn keuzes. Die rustige milde aanpak werkte, ze vertelde over wat ze allemaal deed om duurzamer te consumeren, te koken en door haar vele verhalen inspireerde ze me. Een volledige andere aanpak! Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en het zette me aan om me open stellen voor nieuwe duurzame product alternatieven.

Ik ben niet perfect, dat geef ik grif toe

Ik ben niet perfect. Niet zoals mijn zus het doet. Maar ik doe mijn best en ik besef nu meer dan vroeger dat al mijn kleine switches heel wat impact hebben op het klimaat.

En ik betrap me erop dat ik anderen met mijn enthousiasme aansteek. Dit had ik een aantal jaren geleden nooit kunnen inbeelden.

Dit zijn mijn duurzame switches tot nu toe en geloof het of niet. Die STARTBOXEN die helpen me vooruit. Elke keer komt mijn zus met een nieuwe duurzame switch en dan bedenk ik me 'ben ik hier klaar voor?'.

Elk nieuw duurzaam product wordt bij ons minstens een maand getest. Mijn zus test eerst en dan is het mijn beurt. Ik ben kritischer want voor mij is dit echt nieuw, terwijl Ellen dit product of een alternatief al jaren gebruikt. Ik heb wat overtuiging nodig en een duw in mijn rug. Die van zus! 

 

een duwtje in de rug

 

Heb jij ook een duwtje in de rug nodig?

Mijn zus is te huur, haha, nee dat nog niet. Maar we willen graag samen duwen, in jouw rug, de juiste richting op.

We verzamelden een mooie lijst met onze 10 duurzame switches. De stappen die ik ondertussen met de hulp van mijn zus heb gezet.

'Ik keer niet meer terug. Die oogkleppen zijn voorgoed in de (groene)vuilbak getost.'

 

Download hier GRATIS onze E-brochure met 10 eenvoudige tips om duurzamer te consumeren.

 

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing