Leven in een bubbel met je oogkleppen op...

lovelly.be

'Ellen, probeer van je passie je beroep te maken'

Een wijze man vertelde me dit zo'n 8 jaar geleden en ik geloofde toen niet dat dit kon. Ik zat namelijk (net zoals zovele anderen) vast in een ratrace, de ochtendrush door het verkeer, naar de supermarkt, koken en in de zetel ploffen om 20u. Er kwam heel wat druk vanuit mijn gezinsleven, familie, vrienden en vooral onze maatschappij. Je moet werken, hard werken, doorgroeien, je bewijzen en vooral veel geld verdienen. En dit wou ik ook.. Ik begon mijn succes te meten met anderen en met welk type firmawagen iemand reed. De verwachtingen die ik me zelf oplegde waren zo immens groot dat ik niet meer gelukkig kon zijn.  Ik leefde in een bubbel, zag niet dat het anders kon.

'Ellen, je moet van je passie je beroep maken' , die woorden bleven nazinderen maar hoe begin ik eraan? 

 

Op wie of wat zit ik nog te wachten?

Na het onverwachtse overlijden van mijn vader heb ik noodgedwongen hulp gezocht. Niet alleen om mijn verdriet te kunnen plaatsen, maar ook omdat ik nood had om mijn leven over een andere boeg te gooien. Het leven is zo kort en zo gejaagd en het kan op elk moment plotseling beëindigd worden. Op wat zit ik nog te wachten?

Ik dompelde me onder in harmonisaties, meditaties, ademhalingsoefeningen en visualisaties.  Die wijze man leerde me drie jaar lang diep in mezelf te kijken, te vertrouwen op mijn eigen lichaam en gaf me een andere kijk op de maatschappij & de natuur en hoe er op een andere manier in te leven.

Aurabehandelingen & zweethutsessies, ik deed het allemaal. Stap voor stap werd mijn leven rijker maar ook rustiger, gemoedelijker, simpelweg een pak eenvoudiger. Angst en schuldgevoel verdwenen geleidelijk aan. Nieuwe inzichten zorgden ervoor dat mijn leven compleet veranderde. Ik leerde voor mezelf op te komen en naar mijn lichaam te luisteren. 

duurzame geschenken

 Mijn eerste stappen uit de bubbel

Ik deed mijn job als Office manager graag, maar diep vanbinnen was het niet echt mijn droom job. Ik besloot minder uren te werken en tijd vrij te maken om nieuwe dingen te leren. Ik schreef mijn zus en ik in bij MUD, een opleidingstraject van één jaar Make-up & Hairstyling. Onze band werd hierdoor een pak sterker, want eerlijk gezegd toen we pubers waren, konden we elkaar niet uitstaan.

Na 9 maanden besloten we een zaak in bijberoep op te starten en al snel zat onze agenda voor de komende 2 jaar volgeboekt. Het was een succes en we deden het beide allebei super graag. We kwamen tot de ontdekking dat we heel goed konden samenwerken. Mijn zus make-up en ik deed de hairstyling. Enkele maanden later vroeg ik mijn werkgever of ik mocht overschakelen naar een parttime job. 

Ik koos voor mezelf en koos bewust om mijn opgebouwde carrière als Office manager los te laten. 

 

Dromen komen uit!

Mijn eerste stap was gezet. Mijn droom om te ondernemen met mijn zus was uitgekomen. En het voelde zo verrijkend! Hoewel ik nog steeds grotendeels vast zat in die ratrace, had ik toch het gevoel dat ik goed bezig was. Ik koos voor mezelf, elke dag opnieuw.
Dat kiezen voor jezelf werkte heel aanstekelijk. Ik inspireerde anderen en zag stelselmatig meer kennissen en vrienden bewust kiezen een nieuwe weg in te slaan.
 

Stéphane Geulleaume , dank je wel voor de drie mooie jaren. Jij ligt aan de basis van mijn transformatie. Ik voel me dankbaar en vereerd. Je liet me inzien dat je met andere ogen naar de wereld kan kijken. 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing