Leen maakte ook de switch, maar gemakkelijk was het niet

thehappysoaps

Ik was mijn haar elke dag

Elke dag wordt mijn haar gewassen, niet omdat het perse moet, wel omdat ik het wil. Ik heb tamelijk fijn haar en dus niet gezegend met de rijkelijke bos haren van mijn zus. Net genoeg voor een mooi fijn staartje. 

Mijn haar één dag niet wassen is voor mij een hel. Als ik dat niet doe ,voel ik me een hele dag niet proper gewassen. Het voelt alsof mijn haar tegen mijn hoofd plakt. Het volume dat ik krijg door het te wassen, is dan weg.

 

Mijn voornemens voor 2021

In december 2020 maakt ik enkele mooie voornemens en was vastberaden enkele daarvan waar te maken. Eén daarvan was mijn badkamer plastiek vrij te maken. De eenvoudigste manier is om alle plastieke shampooflessen aan de kant te schuiven en te vervangen door shampoobars en conditionerbars. De flessen van Kérastase en Redken moeten plaats maken voor natuurlijke shampoos. Dat moet gewoonweg lukken!

 

Horrorverhalen en appelazijn

Echter ik hoorde hier en daar horrorverhalen over appelazijn en weken afzien door het ontwenningsproces waar je haarbos door moet. Oh jeetje, hoe gaan we dit doen?  Het jaagde me schrik aan. Eind december probeerde ik het toch uit. En twee dagen later greep ik terug naar mijn oude flessen. Ik moest lachen met mezelf, twee dagen! Mijn zus zat ondertussen al aan week 7, en klaagde nog steeds over het gebruik van het appelazijn.

In januari probeerden we een nieuw merk uit en mijn zus sprak er zo lovend over. Ik testte het eerst uit op de weelderige bos van mijn dochtertje, bij haar was het direct een succes.

 

Dag 1 check, dag 2 check

Ik probeerde het nog een keer: dag 1 alles lijkt prima na het wassen, dag 2 het is alsof ik mijn haar met normale shampoo was, ik voel geen verschil, misschien een beetje stroever, maar wel voller. Dag 3, ik was het opnieuw, nog steeds prima en zelfs nog geen azijn moeten boven halen. Dag 4, ik denk dat ik mijn haar eens niet was. Dag 5, mijn haar voelt nog prima aan en ik was het niet.

Ik stond in de douche en had niet de drang om mijn haar te wassen. Bizar! Mijn haar voelde prima aan, meer volume en niet zwaar!

 

Belangrijke tips!

Ik föhn mijn haar wel steeds na het wassen. Ik heb het nog niet geprobeerd zonder föhnen, dat is de volgende stap.

Wat ik wel ondervond en belangrijk is om te delen...

De eerste week had ik jeuk. Ik had de indruk dat ik luizen had. Mijn hoofdhuid was droger. Ik informeerde mij en bleek dat ik beter moest uitspoelen. De shampoobar is geconcentreerd en bevat geen water zoals in de gekende shampoos, waardoor je beter moet spoelen. 

 

Hop, naar mijn volgende voornemens!

En nu, ik kan niet meer zonder! Minder lang in de douche, want ik was mijn haar niet meer elke dag. Ik kan sneller aan het werk. Minder chemicaliën de afvoer in. En ik heb terug een natuurlijke bos haar. Bye bye Kérastase, bye bye Redken, ik kies nu voor thehappysoaps!

Ben je ook benieuwd om deze switch te zetten? 

Stuur ons een mailtje of berichtje via Instagram of Facebook en we helpen je bij de keuze van jouw eerste shampoobar en conditionerbar.

Lot's of Løv

Leen

@ Picture taken by Eline Rey
 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing