Mijn eerste recept

Rode bietjes met knapperige selderstukjes

Warme rode bietjes met knapperige selderstukjes

 

Vegan of vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 3 grote selderstengels
  • 3 middelgrote rode bieten
  • 1/2 grote witte of rode ajuin
  • 2 tl ras-el-hanout
  • handje vol hempzaden of zonnebloempitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 el balsomico azijn
  • 1 teentje look

 Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Schil de rode bieten en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Opgepast je handen worden roodgekleurd door het natuurlijke rode pigment van de bieten. Was ze nadien.
  3. Spoel de selder en snij de selder in stukjes van ongeveer 1/2cm breed. 
  4. Pel de ajuin en snijd in smalle reepjes.
  5. Pers de look fijn.
  6. Neem een grote ovenschaal en voeg alles hierin. Mix de groenten met look samen.
  7. Overgiet met ongeveer 3 eetlepels olijfolie. Meng alles doorheen.
  8. Kruid met 1+1/2 theelepel ras-el-hanout. Indien je dit niet in huis hebt, neem dan 1 tl komijn en 1 tl paprikapoeder en 1/4 tl kaneelpoeder. Mix dit doorheen. Kruid verder met peper en zout. Meng alles goed doorheen zodat olie en kruiden goed onder elkaar gemengd zijn. 
  9. Overgiet met 3 el balsamicoazijn. Kruimel nog feta of vegan feta bovenop de groentenmix.
  10. Doe de ovenschaal in de oven en wacht ongeveer 20 min. Controleer of de bietjes en de selder nog niet te gaar zijn. Indien ze nog te hard aanvoelen, doe nog 10 minuten bij. We gaan voor beetgare groentjes. 
  11. Laat alles even afkoelen. Strooi wat hemp zaden of zonnebloempitten over de groentjes, wat extra balsamico azijn en een draai met de peper- en zoutmolen.

 

Combineer dit gerecht met kikkererwten uit blik (bij voorkeur uit glazen pot) afgieten en spoelen met water. Bak ze in de pan en kruid met kippenkruiden. Bak voor ongeveer 5-10 minuten. Opgelet: als je kikkererwten verhit, kunnen ze (zoals popcorn) uit de pan springen.

Bak nog enkele vegan of vegetarische burgers en voila, je hebt een volwaardige gezonde plantaardige maaltijd. 

 

Alle commentaren, bevindingen zijn welkom.

Ik kook heel graag en doe dit al heel lang. Echter recepten uitschrijven? Dit is een eerste.

Lot's of Løv
Ellen

Meer Løv posts