Ons verhaal

ons verhaal

 

Brandstory verteld door Gooliad (Claudia Van Moerzeke)

 

LØV | ELLY biedt mooie startboxen aan die je jezelf of iemand bijzonder cadeau kan doen.

Gevuld met mooie, trendy producten die zorgvuldig geselecteerd en getest zijn op hun duurzame eigenschappen. Met startboxen helpen ze je om stap voor stap op eigen tempo mooie alternatieven uit te proberen. Ze streven daarbij niet naar perfectie, maar wel naar vooruitgang. Laat je aanmoedigen om ook je steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

 

Løv - Leen bouwde een carrière in sales en HR uit die mooie voordelen bood, toch bleef het verlangen om zelf iets te ondernemen altijd hangen. Tijdens haar studies viel ze voor de charmes van haar Deense echtgenoot en kregen ze twee schatten van kinderen, Eloise en Jack Sengeløv. Haar liefde voor Scandinavië groeide verder uit tot een passie voor design. Zo verzamelt ze designobjecten en wordt ze door haar vriendinnen regelmatig om interieuradvies gevraagd. Ze houdt ervan om alles en iedereen die erom vraagt mooi en gelukkig te maken.

 

Elly - Ellen was jaren druk in de weer als office-manager. Hoewel ze vrij ambitieus was, gaf die job haar toch niet helemaal de voldoening die ze zocht. Daarnaast was ze als vegetariër actief bezig met milieu en duurzaamheid. Ze wou de dingen graag anders doen of bekijken. Als kersverse mama van twee zoontjes, Noah en William, is het echter geen evidentie om zomaar ineens het leven over een een andere boeg te gooien. Het ondernemen was hen met de paplepel meegegeven. Maar van je passie een beroep maken is niet zo eenvoudig.Stapsgewijs samen op weg naar de toekomst

Het onverwacht vroege overlijden van hun vader in 2012 kwam heel hard aan. De zussen vonden gelukkig troost bij elkaar. Ze hadden elkaar nodig en wouden graag meer dingen samen doen. Hun vader was een rasechte ondernemer, het idee groeide om samen zijn ondernemerschap verder te zetten. Maar ze hadden beiden geen idee hoe ze hun uiteenlopende interesses met elkaar konden verenigen. Hun partners kregen allebei een aanbod in het buitenland en ze kozen beiden voor het avontuur. Ellen vertrok naar het verre Australië en Leen naar de modestad Parijs.Parijs - La ville lumière, de geboortestad van de Haute couture

Leen: “ Wat hebben we hier enorm genoten, in het weekend kuierde we met de buggy door de charmante straatjes, de hippe boetieks van Le Marais, of langs de gekende avenues. Het was een bijzondere periode. Een periode waarin ik intens genoten heb van ons gezinnetje en al het moois dat Parijs te bieden had. Maar ook de rouw en het verdriet om ons papa kreeg daar een plek. Na mijn studies had ik een jaartje bij hem als sales gewerkt, een groothandel in dameskleding. Wekelijks kochten we samen kleding aan in Parijs. We vertrokken in de vroege uurtjes, dronken gezellig samen een koffietje om daarna de leveranciers te bezoeken. Parijs was de stad waar ons papa zijn dromen najoeg alsook de stad waar zijn ziel tot rust kwam.”

 

Australië - met twee kids het vliegtuig op naar de andere kant van de wereld

Ellen: “Het ging om een twee jaar durend project voor de bouw van 32 windturbines daar. Een buitenkans die hij moest grijpen, maar ook best een uitdaging om plots met ons gezin naar de andere kant van de wereld te verhuizen. Gelukkig vonden we er snel onze draai, ik werd er door iedereen Elly genoemd. Thuis in België ging ik als vegetariër al vrij bewust met onze ecologische voetafdruk om, maar eens in Australië gingen mijn ogen echt helemaal wijd open. Veel minder plastic, een heel ruime keuze aan duurzame alternatieven, een keurmerk voor lokale producten, vele plukboerderijen en bulkwinkels. Ik probeerde er zo dicht mogelijk naar een zero waste bestaan te groeien.

 

Een mooie stap vooruit naar een duurzame toekomst

 

Eens terug in België was Ellen toch wat teleurgesteld in het aanbod hier. Hoewel er vanuit haar omgeving best veel interesse was in haar nieuwe gezondere levensstijl, werd alles toch gauw weer in een geitenwollen hoekje geduwd. Vaak stootte de prijs af of trok het gebrek aan kleur of design niet aan. Ze moest op zoek gaan naar een leuke, makkelijke manier om anderen enthousiast te krijgen. Ze was er zeker van dat haar zus Leen, met haar passie voor lifestyle en design, haar hierbij kon helpen. Samen gingen ze op zoek naar producten die zowel mooi als duurzaam zijn.

 

Iedereen is zich bewust van de problemen en de nood om het anders te gaan aanpakken. Maar het gemak der gewoontes doorbreken is niet eenvoudig, dat wisten ze. Met hun startboxen willen ze jou nu helpen om heel eenvoudig klein te beginnen, stap voor stap. Het hoeft helemaal niet onmiddellijk 100% perfect te zijn. Als je al een kleine stap zet, maakt dat toch een groot verschil.

 

Een belangrijke les die ze samen geleerd hebben, is dat je samen sterker vooruit kan komen.

Van het verdriet om het overlijden van hun papa tot de ondernemende stappen die ze samen ter ere van hem gezet hebben. Ze hadden elkaar nodig en hebben elkaar zo kracht bijgezet.

 

Met LØV | ELLY voorzien ze een geleidelijk stappenplan in de vorm van verschillende boxen per thema, gevuld met mooie duurzame producten voor dagelijks gebruik. Je kan er jezelf eens goed mee verwennen of iemand anders mee plezieren. Ben je eerder op zoek naar een echt cadeautje of een relatiegeschenk om iemand gelukkig te maken? Dan hebben ze de verschillende giftboxen voor iedere gelegenheid of op maat voor je.

 

Met LØV ELLY willen Leen en Ellen graag de stap vooruit zetten naar een duurzame toekomst:

 

Durf gerust eens uit je comfortzone komen, doe een goed voornemen cadeau waar niet alleen jij beter van wordt. Voor de eerste stap in de goede richting rekenen we op jou!”

 

LET'S START

TOGETHER

 

@Gooliad dank je om ons verhaal in woorden om te zetten

@Fotofolies dank je om ons verhaal om te zetten in prachtige beelden

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing