Onze switch naar een shampoobar

thehappysoaps shampoobar

Laten we teruggaan in de tijd

Ik had in Australië, in mijn favoriete ecoshop, mijn eerste shampoobar gekocht. $20 voor 1. Dat komt neer op €16!!

Maar de shop eigenaresse zei dat het zijn prijs waard was. Nu inderdaad het was zeer goed, maar de prijs hield me tegen om mijn tweede bar aan te schaffen. Terug naar de goedkope shampooflessen dan maar.

Terug in België vertelde een vriendin over haar ervaringen met een shampoobar dat ze in Kruidvat had gekocht. Ik was verkocht, met de fiets naar de Kruidvat winkel en super blij ,vol goeie moed, probeerde ik die avond de bar uit. Eerlijk gezegd kon ik het niet geloven, het was nog geen 6 euro voor die bar. Maar nu protesteerde niet mijn portemonnee, maar wel mijn haar. Op het eerste zicht leek het ok, maar na de tweede en derde keer werd het stroef en statisch. Nee, ik was er nog niet klaar voor.

 

Ik was er nog niet aan toe

9 maanden later, nog steeds in lockdown, vond ik het hoogtijd om het opnieuw te proberen. Gaan dansen deed ik nu toch niet meer, uiteten was ook verleden tijd. Hoe mijn haar er ging uitzien, interesseerde me op dat moment geen moer.

Ik had al veel onderzoek gedaan en blijkbaar is het een heel ontwenningsproces. Je haar is jarenlang chemische shampoo gewoon en moet het ineens zonder doen en protesteert.  Het kon tot 8 weken duren, dat proces van ontwennen. 

Ik probeerde 2 shampoobars uit. En ja terug opnieuw, mijn haar werd stroef, statisch en aan de kruin vettig. Er werd me verteld te spoelen met appelazijn na het gebruik van mijn conditionerbar. En inderdaad dit hielp. Na een 8 tal weken voelde mijn haar terug als het oude aan. Maar zonder de appelazijn lukte het niet. En ik was het eerlijk gezegd beu dat mijn hele douche naar de azijn rook. 

 

Ik gaf het bijna op

Ondertussen was onze webshop al even live en kregen we de vraag wanneer we shampoobars gingen aanbieden. Ik zag het eerlijk gezegd niet zitten om iedereen dit hele proces uit te leggen. Terug op onderzoek dan maar. Posten op forums en overal de vraag stellen welke shampoobar nu de beste was...

En zo kwamen wij terecht bij Thehappysoaps. Snel volgde een bestelling en ik probeerde het opnieuw. Zonder azijn, enkel de shampoobar en de conditionerbar en daarna goed uitspoelen, uitkammen en ik liet mijn haren drogen aan de lucht, zoals ik altijd doe. En ja, test geslaagd, ik was super content en plaatste direct een wholesale bestelling.  De bars stonden naar maar net online, en de eerste bestellingen liepen al binnen. 

 

En de zus, wat zegt zij?

Toen ze mijn enthousiasme zag bij de nieuwste bars, probeerde ze het uit bij haar dochtertje.  Een beetje stroever in het begin, maar niet vettig! En na een tweetal weken terug als normaal.  Het volume bleef erin, niet plat langs haar hoofd na het dragen van een muts. Ze voelde de drang om het terug zelf uit te proberen. 

Wel dat telefoontje vergeet ik nooit meer! Ellen, het is geweldig!

Ondertussen is iedereen in het gezin overgeschakeld en vind je in haar badkamer geen plastic flessen meer terug. 

Opzet geslaagd?

Ja! 

 

 Foto genomen door Eline Rey.

Eline Rey testte onze startbox #3.0 uit, lees hier haar blog.

 

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing