Plasticvrij tanden poetsen, hoe doe je dit?

Plasticvrij tanden poetsen, hoe doe je dit?

 

 

Wist je dat vooral in tandpasta heel wat microplastics zitten? 🙃

Microplastics zijn miniscule plasticdeeltjes. Bij elke tandpastabeurt komen er dus heel wat van deze plastic deeltjes in het rioolwater. Waterzuiveringsstations kunnen deze deeltjes niet filteren waardoor deze deeltjes de zee en rivieren in gaan. Heel wat landbouwers gebruiken dit water om hun velden te bewateren, maar ook vissen eten deze lekkere deeltjes op. Je kan wel raden waar deze deeltjes uiteindelijk weer terecht komen?

Wij gingen daarom op zoek naar natuurlijke, duurzame , plasticvrije en leuke tandverzorgingsproducten! En vonden de vegan tandpasta tabs van Fairy Tabs! Of de vegan tandpasta van Ben & Anna.

Wist je dat Ellen, mijn zus, pas drie maanden terug dit voor het eerst probeerde? Ik schrok me rot. Iets in haar hield haar tegen om over te schakelen op deze plasticvrije optie.

Terwijl ik heel wat moeite had met de overschakeling op de shampoobar, had mijn zus het lastig om plasticvrije tandpasta en het herbruikbare wattenstaafje uit te proberen.

De tandpasta tabletjes vond ze maar niets, maar William en Noah vinden de Fairytabs dan weer geweldig leuk! Het is precies een snoepje...

Maar de tandpasta crème in een glazen potje was dan wel weer een succes. En ook haar man Pieter schakelde mee over. En ons mama ook. hihi

En ja we delen hetzelfde potje thuis. We zijn niet vies van elkaar. Dus hupsakee, onze tandenborstel in het potje en schrobben maar!

👇
https://lovelly.be/collections/tandverzorgingMeer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing