Van Sint-Niklaas naar zee en eindigen in Antwerpen

spots and speckles keramiek

 

Geboren in Deinze, getogen in Sint-Niklaas, gestudeerd in Gent

In café de 'Peanuts' aan den toog met een troela, leerde ik mijn eerste serieus lief kennen. Hij studeerde in Gent, maar woonde in Oostende. Dit kwam niet goed. Een West-Vlaming verhuis je niet zomaar! Dat waren toen de wijze woorden van mijn vader (zelf West-Vlaming). Drie jaar later was het zover, gepakt en gezakt richting de kust. Aan het zeetje, op een appartement met mooi zicht op de luchthaven en een hond.

De witte borden van Ikea

Een bezoekje aan Ikea mocht niet ontbreken. Ik kocht daar mijn eerste servies. De witte borden, die waarschijnlijk half Vlaanderen in zijn kast heeft staan. Zeer degelijk, doet wat moet, namelijk eten serveren. Praktisch, ja! Mooi, tja.

Eén van mijn passies is lekker vegetarisch koken. Mensen ontvangen en ze zien genieten van mijn kookkunsten. Ik droomde toen al van mooie gedekte tafels, keramieken potjes en schalen, prachtige wijnglazen en meer. Ik was 23 jaar, een eerste job als marketing assistente en goed verdienen deed dat toen nog niet. Ik moest nog even wachten...

Oostende geruild voor Antwerpen

Nu 16 jaar later, heb ik iets meer centjes, een beter lief (man), twee kinderen. Stilletjes aan is mijn servies aangepast. De 8 verschillende koffiebekers die ik de loop der jaren heb verzameld, hebben we gedoneerd aan de kringloopwinkel en vervangen door 6 prachtige keramieken cappuccino cups van Spots and speckles. Wat een verademing! Nu alleen maar hopen dat die twee kleine spruitjes ze niet te pakken krijgen.

Mijn borden zijn ondertussen al enige tijd vervangen door andere witte. Maar de keramieken komen eraan. Ik hoop dat mijn man deze blog leest en een bestelling plaatst bij @sogokeramiek want haar groene borden zijn prachtig! En dat zou pas een prachtig geschenk zijn voor mijn 40ste verjaardag!

 

Ook klaar om jouw koffiebekers in te ruilen voor duurzame keramieken kopjes. Neem hier een kijkje naar de prachtige kleuren.  Mijn favoriet is de delicate peach en de wintergarden.

Zie je de kopjes graag eens in het echt? Kom even langs in Hamme of Deurne en neem een kijkje.

 

 

 

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing