Stap 1: een plasticvrije badkamer

Stap 1: een plasticvrije badkamer
Stap nummer 1 richting een duurzamere levensstijl! De meest eenvoudige stap die je kan zetten. Zonder in te boeten op gemak! Even effectief en trendy genoeg om in je badkamer naast je lavabo te etaleren.
.
Ja, ik heb het over de herbruikbare wattenschijfjes! We kozen voor de bamboe schijfjes van Bamboozy. Een Nederlands merk dat, in onze ogen, de beste herbruikbare watjes heeft.

In een pak heb je 12 standaard wattenschijfjes en 4 extra scrub schijfjes. We hebben ze in het wit en in het zwart. De zwarte worden meestal gebruikt als je vaak mascara verwijdert. De witte vooral voor het gelaat.
.
Hoe gebruik je ze?
Simpel, net zoals een gewoon wattenschijfje. Je smeert je reinigingsmelk of lotion op je gezicht, je laat het goed schuimen of intrekken (afhankelijk van het product dat je gebruikt) en daarna maak je met een vochtig schijfje je gelaat proper. Daarna spoel je het af (langs beide zijden) en je laat het drogen of je doet het in het netje dat mee in het doosje zit.

Zijn al je schijfjes opgebruikt?
Doe alles in het opbergzakje, je knoopt het goed toe en je doet het in je wasmachine. Je kan het wassen tot 60 graden. Ik was het samen met de rest van mijn witte was.

Zijn er heel wat vlekken op? Gebruik een vlekkenzeep (liefst natuurlijke, ik gebruik ossengalzeep) of je doet er een beetje azijn op. Na het wassen, mijd je de droogkast!!

Laat de schijfjes drogen aan de lucht. Hang ze op aan een rekje, of druk ze even goed plat want ze krullen als ze nat zijn.

Voila, klaar voor hergebruik!!

Tip: In het doosje van 16 stuks zitten de schijfjes zonder vingergreep achteraan. Wil je toch de vingergreep, kies dan direct voor de mooie bamboehouder met de schijfjes inbegrepen.


Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing