TIP 3: Switch naar Clean Beauty producten

Clean beauty

Kies voor natuurlijke plasticvrije verzorgingsproducten

 

Plastic wordt gebruikt als dikkingsmiddel en om verzorgingsproducten smeerbaarder te maken. Maar ook scrubproducten en tandpasta bevatten plastic partikels om je huid en tanden te scrubben. Deze partikels zijn zo klein dat ze in het afvalwater belanden en door het waterzuiveringssysteem niet gefilterd worden. Ze komen in onze rivieren en zeeën terecht, worden door vissen opgegeten en belanden via de voedselketen terug op ons bord.

 

Puur vergif!

Daarnaast is ook aangetoond dat de plastic partikels door onze cellen heen kunnen dringen en in ons bloed wordt opgenomen.

Wij eten plastic! En meer dan we denken! 

Om die reden is het belangrijk je verzorgingsproducten, maar ook andere producten die je in je badkamer gebruikt, grondig onder de loep te nemen.

Schrap producten die polyethyleen, polypropyleen, polyethylene terephthalate of polymethyl methacrylate bevatten.

 

Maar welke verzorgingsproducten kies ik dan wel? 

Wij kozen voor het Belgische luxe skincare merk Likami. Zij gaan voor PURE ingrediënten, zonder microplastics en verpakt in glazen potjes. Zo voorkom je plastic flessen in je badkamer en de glazen potjes kan je nadien zeker nog hergebruiken!

Ook Evolve Beauty zet alles op alles om hun lijn aan verzorgingsproducten zo zero waste mogelijk te produceren. Meer info vind je onze website.

 Klik hier om ons mooi assortiment aan Clean Beauty verder te bekijken.

- duurzame switch in startbox #2.0 -

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing