TIP 9: Natuurlijke sponzen

TIP 9: Natuurlijke sponzen

Vermijd plastic sponsen

Schuursponzen, je ziet ze soms overal liggen en denk dan maar eens aan de duizenden bacteriën die zich hierin verschuilen en vermenigvuldigen. Maar niet alleen dat. Ook het materiaal waaruit de spons is gemaakt is zorgwekkend. De typische geel/groene spons is gemaakt uit kunstmatig sponsmateriaal (viscose- met daarop een harde groene schuurlaag gemaakt uit microplastics en nanoplastics. Dit zijn hele kleine plastic deeltjes die bij het uitwassen in de spoelbak terecht komen. Net zoals we vertelden in nummer 3 komt dit in ons rioolwater terecht en dus de zee in.

Wij kiezen voor Eco-schuursponsjes - LUFFA. Ze zijn gemaakt van een vezelrijke komkommerachtige vrucht.

Als de vrucht volledig rijp is, wordt het gedroogd in de zon, worden de zaadjes eruit geklopt en blijven alleen de harde vezels over. Deze zijn ideaal om te gebruiken als spons.

Deze sponsjes zijn soepel en flexibel. Ze zetten uit als ze nat worden en liggen daardoor lekker in de hand. Ze zijn iets zachter dan ESPARTO en zijn ideaal voor de afwas, ramen, tegels, wasbak. Ze slijten niet en gaan gemiddeld 3 maanden mee, nadien kan het gewoon bij het GFT afval.

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing