Van ondernemer tot ondernemer

belgian brand box

 

Wees je eigen baas!

Wist je dat onze hele familielijn uit ondernemers bestaat? Mijn pepe en mijn opa, beide ondernemers pur sang. Mijn pepe in de textielsector, mijn opa in de kolen. Ook onze twee oudere broers hebben een eigen zaak. De passie om te ondernemen stroomt in ons bloed. 

Laat je niet doen, en als je kan word je eigen baas. De wijze woorden van ons vader. Zorg dat je op je eigen benen kan staan en kies een man waarvan zijn beroep eindigt op -eur en gene facteur, lachte hij dan. Pieter (mijn man) is ingeni-eur en mijn zus trouwde met een direct-eur ;-). Wie zegt dat wij nooit luisterden ;-)? 

De boeken toe

Ons vader was 64 jaar, de boeken toe en verplicht op pensioen, maar de hoop om opnieuw die erkenning en het gevoel te ervaren zoals voorheen, bleef sterk branden.

Ik begrijp het nu, toen mijn vader de pensioenleeftijd naderde, het verdriet, de onrust die we toen bij hem opmerkten. Er kwam een einde aan zijn ondernemerschap en hij besefte het ook. De opkomst van de Chinese markt maakte namelijk alles kapot. Zijn ateliers in Parijs konden niet meer concurreren met de goedkope stoffen en goedkopere werkkracht uit Azië.

Het is om die reden dat 50% van onze assortiment van Belgische makelij is. We zoeken jonge startende ondernemers op en proberen hen in de kijker te zetten. Zij verdienen een kans, net zoals wij ook kansen krijgen van anderen. 

De wereld stond stil

Bijna 9 jaar geleden trok mijn vader een laatste keer naar Parijs. Hij had een idee, een nieuw project. Jammer genoeg betekende dit ook zijn einde.  Op weg naar Parijs werd hij van het leven beroofd. De wereld stond stil en wij bleven achter. Onze kinderen zouden nooit hun opa leren kennen.

Destijds had ik nog niet zo een hechte band met mijn zus. Maar door het verlies groeiden we naar elkaar toe. Samen besloten we om te ondernemen, net zoals ons vader, onze nonkels, onze grootouders en onze 2 broers. En bij elke stap die wij als ondernemer zetten, denken we aan papa. Wat zou hij nu denken?

Ik weet zeker dat hij supertrots is en dat hij via ons nu zijn nieuw project gevonden heeft. 

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing