Herbruikbare wattenschijfjes

herbruikbare wattenschijfjes

 

 

Bamboe herbruikbare watten schijfjes versus de wegwerpbare? De keuze is snel gemaakt toch? Eén van de eenvoudigste stappen die je kan nemen richting  een duurzame levensstijl!! Ik gebruik dit al jaren en kan niet meer zonder. Mijn eerste exemplaren waren toen nog veel te groot, niet zacht genoeg en zonder waszakje. In mijn zoektocht naar het perfecte duurzame wattenschijfje kwam ik terecht bij bamboozy.

 

Super zacht

Dikkere randen

Laten niet los

Natuurlijke anti-bacteriële werking door de bamboevezels

Super handige houder

Waszakje

.

Gemiddeld gooien we 1300 schijfjes weg per jaar!! Het verbouwen van katoen heeft een enorme impact op het milieu! Chemicaliën kunnen rivieren vervuilen, de lokale fauna beschadigen en onze ecosystemen ernstig beïnvloeden. Door minder katoen te gebruiken en dit grotendeels te vervangen met bamboevezels, voorkomen en verminderen we de impact.

Nu je bijna overtuigd bent om over te schakelen naar herbruikbare wattenschijfjes...

Waarom kiezen voor bamboe wattenschijfjes?

 

Onze pads zijn gemaakt van een mix van katoen en bamboevezels en in alle opzichten superieur tov katoenen pads. Bamboevezels geven extra zachtheid vergelijkbaar of beter dan de traditionele wattenschijfjes.

Daarnaast zijn bamboevezels hypoallergeen en anti-bacterieel. Ze vereisen weinig water om te groeien en groeien ontzettend snel, tot 122cm per dag!

 

 

En hoe moet je ze wassen?


💦 1. Gebruik ze nat en spoel ze uit

Door ze eerst nat te maken voor gebruik, uit te knijpen, daarna je makeup te verwijderen, en direct af te spoelen met eventueel wat hand zeep, zorg je dat je wasbare wattenschijfjes het langst meegaan en er langer mooi uit blijven zien.

Als je wat zeep gebruikt,maak dan de eventueel niet gebruikte kant schoon, zo druk je de makeup er als het ware er uit, van de andere kant.

🤲 2. Was ze soms met de hand

Door de wattenschijfjes soms met de hand te wassen wanneer ze niet heel vuil zijn geworden, zorgen we dat ze langer mee gaan. Zijn ze niet zo vies maar wil je toch met de wasmachine wassen? Was ze dan op 30° of 40° graden, ipv 60°.

☝️ Let op! Niet alle wattenschijfjes zijn wasbaar op 60°. Alle Bamboozy wattenschijfjes zijn wel getest om op 60° te wassen.

🙅‍♀️ 3. Gebruik geen wasverzachter

Wasverzachter vermindert het absorptievermogen van je wattenschijfjes. Gebruik ook geen bleekmiddel of vlekverwijderaars, deze kunnen de stof beschadigen.

🧼 4. Gebruik het bijgeleverde waszakje

Zo blijven ze bij elkaar en blijven ze niet ergens achter haken of steken. Tip: Heb je een katoenen waszak? Knoop deze dan 2-3 dicht. Anders kunnen ze eruit vliegen. Was ze ook niet met teveel tegelijk omdat de kans is dat ze minder schoon worden.

✨ 5. Toch vlekken?

Laat je wattenschijfjes weken in witte azijn en citroen. Langer is beter. Daarna was je ze in de wasmachine. Zijn ze dan nog steeds niet schoon? Dan geen zorgen, ze blijven wel gewoon bruikbaar en behouden hun functie ☺️

🌬 6. Doe ze niet in de droger/droogkast

Voor een langere levensduur is het beter om de wattenschijfjes op te hangen.

 

En nu testen maar!

Lot's of Løv

 

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing