Why?

duurzaam geschenk, lovelly.be, duurzame levensstijl, dadelballetjes, bakmix, natuurlijke gezichtsverzorging

Ik ben Leen en ben de jongste van de 2. Samen met mijn zus Ellen zijn we in oktober vorig jaar gestart met Løv | Elly.
Samen willen we jullie inspireren en stimuleren om de switch naar een gezonde en duurzame levensstijl te maken.

Niet op 1,2,3 want dat lukt niet. Wel op je eigen tempo, beetje bij beetje, kleine stapjes zetten. Want op die manier lukt het om nieuwe gewoontes aan te leren en oude routines te doorbreken.

Elke stap telt, hoe klein die ook is. Alles heeft een impact, op je gezondheid, op het klimaat maar ook algemene welzijn.

Onze focus ligt op 3 thema's:

1. GEZOND: Wat is een gezonde levensstijl? Een gezonde levensstijl is niet alleen gezond eten. Het gaat niet over afvallen of sporten. Wat is het wel? Gezond en gevarieerd eten (bij voorkeur plantaardig of deels door enkele dagen per week vlees of vis te schrappen), minder geraffineerde suikers te nuttigen en minder verzadigde vetten. Maar ook bewegen is belangrijk. Het helpt ons om de extra calorieën te verbranden, het is goed voor het hart en de bloedsomloop, het houdt onze spiermassa op peil, het helpt ons om ons te concentreren en verbetert het algemene welzijn van onze gezondheid. 

2. DUURZAAM: Een duurzame levensstijl. Het is iets wat steeds meer mensen lijkt te intrigeren in hun dagdagelijkse leven. Het is een trend die hopelijk niet voorbij gaat en meer aan populariteit gaat winnen. Alle kleine veranderingen waarbij duurzaamheid in het vaandel staat, dragen bij tot verandering. Elke duurzame stap heeft impact. Voeding bewuster inkopen. Kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Bewuster omgaan met energie en kiezen voor groen. Kiezen voor herbruikbare alternatieven zoals een thermosbeker en groentezakjes. Kiezen voor een duurzame kleerkast, tweedehandse kledij een kans geven of doen aan kledingruil met je vriendinnen. 

3. HYGGE (Deens voor gezelligheid) = de essentie van hygge is het creëren van een fijne warme sfeer, genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen. De warme gloed van kaarslicht is hygge, net als vrienden en familie. En niet te vergeten lekker eten en drinken. Ga bij voorkeur urenlang tafelen en praat over de grote en kleine dingen in het leven. Misschien verklaart het Deense idee van hygge wel waarom de Denen vaak als gelukkigste mensen ter wereld benoemd worden! 

Dit is onze basis, onze "why" - waarom we dit doen. 

We staan te popelen om jullie onder te dompelen in deze 3 kernwaarden.

Lot's of Løv

Leen & Ellen

Meer Løv posts

0 berichten

Laat een bericht achter

All blog comments are checked prior to publishing